Στον «αέρα» το Κόπα Αφρικά, δεν το θέλει ούτε η Νότια Αφρική
Αρνητική στο ενδεχόμενο να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα του 2015, σε περίπτωση που το Μαρόκο αρνηθεί να φιλοξενήσει τους αγώνες της διοργάνωσης εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα, είναι η Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού, Φικίλε Μπαλούλα.
Αρνητική στο ενδεχόμενο να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα του 2015, σε περίπτωση που το Μαρόκο αρνηθεί να φιλοξενήσει τους αγώνες της διοργάνωσης εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα, είναι η Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού, Φικίλε Μπαλούλα.
«Για τη φιλοξενία του Κόπα Άφρικα 2015 η απάντηση είναι ΟΧΙ, ΟΧΙ», απάντησε ο υπουργός μέσω «tweet» στην πρόταση της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Αφρικής.
Αργότερα συνέχισε και πάλι με νέο «τιτίβισμα» αναφέροντας: «Η Νότια Αφρική δεν είναι ο Μπιγκ Μπράδερ της Αφρικής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να φιλοξενεί χρόνο παρά χρόνο το Κόπα Άφρικα».
Η τελευταία αναφορά του έχει να κάνει με το 2013, όταν η Νότια Αφρική ανέλαβε τη διοργάνωση αντί της Λιβύης.
Το Μαρόκο ζήτησε αναβολή της διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Ιανουαρίου με 8 Φεβρουαρίου, εξαιτίας των φόβων για εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα στο αρχείο που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από 4.500 άτομα, ως επί το πλείστον στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.
Η αναβολή των αγώνων έχει απορριφθεί από την CAF και ηγετικά της στελέχη θα ταξιδέψουν στο Ραμπάτ στις 4 Νοεμβρίου, για συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Μαρόκου.
Κρούση για ανάληψη της διοργάνωσης έχει γίνει από την CAF και στην ομοσπονδία της Γκάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν εξαπολύει ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Πετρέλαιο: Κατά 5% αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού WTI στο άνοιγμα της CME
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 16 σκάφη πόντισης ναρκών κοντά στα Στενά του Ορμούζ
- Lufthansa: Απεργία προκήρυξαν οι πιλότοι – Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μίνι αντιδραστήρες «βλέπει» και η Ελλάδα
- Ιράν: «Βαθιά λυπηρό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό»

