Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποεπένδυση κεφαλαίων από τη ζώνη του ευρώ δείχνουν στοιχεία της ΕΚΤ

Αποεπένδυση κεφαλαίων από τη ζώνη του ευρώ δείχνουν στοιχεία της ΕΚΤ

Την «απομόχλευση» των επενδυτικών κεφαλαίων από τη ζώνη του ευρώ αποκαλύπτουν στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι άμεσες επενδύσεις και οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στη ζώνη του ευρώ κατέγραψαν τον Αύγουστο καθαρές εκροές ύψους 19 δισ. ευρώ.

Την «απομόχλευση» των επενδυτικών κεφαλαίων από τη ζώνη του ευρώ αποκαλύπτουν στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι άμεσες επενδύσεις και οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στη ζώνη του ευρώ κατέγραψαν τον Αύγουστο καθαρές εκροές ύψους 19 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές εκροές από τα χρεόγραφα της ευρωζώνης (ομόλογα και έντοκα γραμμάτια) 49 δισ. ευρώ, αντισταθμίστηκαν εν μέρει από καθαρές εισροές για επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων ύψους 21 δισ. ευρώ. Στα χρηματοοικονομικά δε παράγωγα καταγράφηκαν καθαρές εκροές 13 δισ. ευρώ.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ζώνης του ευρώ κατέγραψε τον Αύγουστο 2014 πλεόνασμα 18,9 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου των εμπορευμάτων ανήλθε στα 15,3 δισ. ευρώ, το πλεόνασμα του ισοζυγίου των υπηρεσιών ανήλθε σε 7,8 δισ. ευρώ και το πλεόνασμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων σε 4,2 δισ. ευρώ.

Τα πλεονάσματα αυτά αντισταθμίστηκαν εν μέρει από το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων ύψους 8,4 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024