Στο σκοτάδι βύθισε τις Βερμούδες ο κυκλώνας Γκονζάλο
Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βερμούδων πλήττει ο τυφώνας Γκοζάλο με ανέμους που φτάνουν τα 230χλμ/ώρα. Το νησιωτικό σύμπλεγμα έχει ήδη μείνει χωρίς ρεύμα: συνολικά 31.200 νοικοκυρία (επί συνόλου κατοίκων 65.000) βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Ο κυβερνήτης συνέστησε στους κάτοικους της επικράτειας να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να παρακολουθούν τα έκτακτα δελτία.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βερμούδων πλήττει ο τυφώνας Γκοζάλο με ανέμους που φτάνουν τα 230χλμ/ώρα. Το νησιωτικό σύμπλεγμα έχει ήδη μείνει χωρίς ρεύμα: συνολικά 31.200 νοικοκυρία (επί συνόλου κατοίκων 65.000) βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
Ο Γκονζάλο, που είναι η ισχυρότερη καταιγίδα η οποία χτυπά το μικρό αρχιπέλαγος του Ατλαντικού την τελευταία δεκαετία, αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 4 την Πέμπτη μεταφέροντας ανέμους ταχύτητας 230 χιλιομέτρων την ώρα.
{{{ map }}}
Πάντως, προσεγγίζοντας τις ακτές του συμπλέγματος των Βερμούδων την Παρασκευή, αποδυναμώθηκε γεγονός που θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.
Ο κυβερνήτης των Βερμούδων Τζορτζ Φέργκιουσον συνέστησε στους κάτοικους της επικράτειας να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να παρακολουθούν τα έκτακτα δελτία.
Ο Γκονζάλο είναι ο πρώτος κυκλώνας κατηγορίας 4 στον Ατλαντικό από το 2011.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυκλώνας Φαμπιάν που σφυροκόπησε τις Βερμούδες το 2003 και προκάλεσε ζημιές ύψους 300 εκατ. δολαρίων ήταν κατηγορίας 3.
Πάντως, τις Βερμούδες «επισκέφθηκε» πριν από λίγες ημέρες και η τροπική καταιγίδα Φέι, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.
«Το να εμφανιστούν δύο τέτοια φαινόμενα τόσο κοντά χρονικά είναι το λιγότερο ασυνήθιστο» δήλωσε ο Μάξ Μέιφιλντ, πρώην διευθυντής Κέντρου Φυσικών Φαινομένων του Μαϊάμι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε στο επόμενο ματς με τη Μονακό να δώσουμε τα πάντα»
- Πέθανε η Μπέβερλι Μάρτιν, η «ξεχασμένη» φωνή της βρετανικής φολκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442