
Βελιγράδι: Εμφανώς προσχεδιασμένο το αλβανικό επεισόδιο στο γήπεδο
Διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας στον πρέσβη της Αλβανίας στo Βελιγράδι. Στο διάβημα τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως πεποίθηση του υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες», είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης των διμερών σχέσεων.
Διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας στον πρέσβη της Αλβανίας στo Βελιγράδι.
Στο διάβημα τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως πεποίθηση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία στην περιοχή.
Η Σερβία, τονίζεται, είναι προσηλωμένη στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με τους γείτονές της και αναμένει την ίδια προσέγγιση και απ’ αυτούς, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιου είδους προκλήσεις.
Τονίστηκε, δε, στον πρέσβη ότι η Σερβία αναμένει πως οι Αλβανοί αξιωματούχοι θα καταδικάσουν με καθαρό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο ως «το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
Το ιπτάμενο αντικείμενο με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», στην οποία απεικονίζονται εδάφη που καλύπτουν και περιοχές που ανήκουν στη Σερβία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αποτελεί «άνευ προηγουμένου πρόκληση» εντός ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και είχε σχεδιαστεί εκ προοιμίου, για αυτό και δεν μπορεί να μιλά κανείς για ένα «αυθόρμητο συμβάν από χούλιγκανς», τονίζεται στο διάβημα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τόνισε ότι θα ενημερωθούν οι διεθνείς εταίροι της χώρας για όλες τις πτυχές της υπόθεσης και θα ζητηθεί, για μια ακόμη φορά, η εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους.
Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας που έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα εντός γηπέδου, υπερασπιζόμενοι κατά τον καλύτερο τρόπο τις αξίες που πρεσβεύει η Σερβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αποχώρηση του Σιώπη, ο οποίος θα συνεχίσει στην Τουρκία
- Εξαμίλια Κορινθίας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο
- ΕΛΑΣ: Δεν γίνεται να συνηθίσουμε ως «κακιά στιγμή» τον θάνατο ανθρώπου που πάει να βγάλει το μεροκάματο
- Π. Δουδωνής: Σφοδρή αντίδραση για τη δήλωση Μητσοτάκη «που αντιβαίνει τον πυρήνα του συνταγματισμού»
- Σιάτλ: Οι αρχές αναζητούν και δεύτερο ύποπτο για τη φονική επίθεση στο φεστιβάλ φαγητού – Τρεις οι νεκροί
- Σύρος: Καρέ-καρέ οι τελευταίες στιγμές της 52χρονης διασώστριας – Η μεταμφίεση και η στιγμή της επίθεσης