Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε οριακό σημείο η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Σε οριακό σημείο η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Με 4 γιατρούς λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Nοσοκομείου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες. Ανάλογη κατάσταση αναμένεται από το Νοέμβριο και για τη Παθολογική Κλινική.

Μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού εντοπίζονται στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αδυναμία εξυπηρέτησης ακόμη και των επειγόντων περιστατικών από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, Γιώργου Κωστάκη, σε τοπικό ραδιόφωνο, χρειάζονται 8-9 γιατροί για να καλυφθούν αποτελεσματικά οι εφημερίες της κλινικής, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 4.

«Βοήθεια από πανεπιστημιακούς γιατρούς»

Με πανεπιστημιακούς γιατρούς θα καλυφθούν τα οργανικά κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω των συνταξιοδοτήσεων, αναφέρει στο in.gr ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Χαριτάκης.

Αναλυτικά ο κ. Χαριτάκης δήλωσε:

«Λόγω συνταξιοδοτήσεων των γιατρών της Κλινικής υπάρχει δυσχέρεια σε ό,τι αφορά τις εφημερίες της Παιδιατρικής.

»Προς το παρόν και μέχρι να παρουσιαστεί ο επικουρικός γιατρός, θα παρασχεθεί βοήθεια από την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου η Παιδιατρική του Βενιζέλειου να συνεχίσει να λειτουργεί. Την Τετάρτη, είχαμε συνέλευση με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής και βρέθηκε αυτή η λύση»

Χωρίς γιατρούςκαι η Παθολογική Κλινική

Ανάλογη κατάσταση αναμένεται να αντιμετωπίσει από το Νοέμβριο και η Παθολογική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς ήδη λειτουργεί με τρεις μόνο γιατρούς.

Ο κ. Χαριτάκης τόνισε για το ζήτημα στο in.gr πως συνταξιοδοτούνται δύο γιατροί από την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, για αυτό και εντοπίζονται και εκεί προβλήματα, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται δύο επικουρικοί γιατροί, με την προσθήκη των οποίων θα λυθεί το πρόβλημα.

Τέλος, συμπλήρωσε «έχουμε στο νου μας να συγχωνεύσουμε τις δύο Παθολογικές Κλινικές που υπάρχουν στο νοσοκομείο, κάτι που θα μας βοηθήσει να εξοκονομήσουμε ιατρικό προσωπικό».

Άγγελος Προβολισιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024