Δεν έχουν βρεθεί ακόμη σοροί των άφαντων φοιτητών στους τάφους του Μεξικού
Μεταξύ ελπίδας και αγωνίας τελούν οι συγγενείς των 43 φοιτητών στο Μεξικό μετά την ανακοίνωση πως στον πρώτο από τους μέχρι στιγμής δέκα μαζικούς τάφους που έχουν ανακαλυφθεί δεν βρίσκονται σοροί των νεαρών -ενώ η ταυτοποίηση συνεχίζεται. Οι φοιτητές είχαν εξαφανιστεί μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία. Συνελήφθησαν και ομολόγησαν συμμετοχή στην εξαφάνιση άλλοι 14 τοπικοί αστυνομικοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 50.
Μεταξύ ελπίδας και αγωνίας τελούν οι συγγενείς των 46 φοιτητών στο Μεξικό μετά την ανακοίνωση πως στον πρώτο από τους μέχρι στιγμής δέκα μαζικούς τάφους που έχουν ανακαλυφθεί δεν βρίσκονται σοροί των νεαρών -ενώ η ταυτοποίηση συνεχίζεται.
Οι φοιτητές είχαν εξαφανιστεί μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία. Συνελήφθησαν και ομολόγησαν συμμετοχή στην εξαφάνιση άλλοι 14 τοπικοί αστυνομικοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 50.
Η αστυνομία συνεχίζει το έργο της ταυτοποίησης καμένων σορών που έχουν εντοπιστεί σε μαζικούς τάφους στην πολιτεία του Γκερέρο, κοντά στην περιοχή που είχαν εξαφανιστεί οι φοιτητές. Με τον πιο πρόσφατο τάφο που ανακαλύφθηκε, ο αριθμός έχει ανέβει στους δέκα.
Το άνοιγμα μαζικών τάφων για να κρυφθούν παραμορφωμένες σοροί θυμάτων είναι πρακτική που πάγια χρησιμοποιούν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό -εμπλοκή μελών των οποίων υπάρχει, σύμφωνα με τις αναφορές από την αστυνομική έρευνα, και στην υπόθεση των εξαφανισμένων φοιτητών.
Οι άλλοι 14 αστυνομικοί που συνελήφθησαν υπηρετούσαν στην Κοκούλα, πόλη κοντά στην Ιγκουάλα που έχει γίνει το σκηνικό της υπόθεσης. Ανακοινώνοντας τις συλλήψεις και την απουσία, μέχρι στιγμής, σορών των εξαφανισμένων στους τάφους, ο γενικός εισαγγελέας Μουρίγιο Καράμ είπε πως η υπόθεση μπορεί να βγαίνει από τα στενά όρια μίας πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
