Βόρειος και Νότιος Κορέα «είχαν συνομιλίες σε επίπεδο ανώτατων στρατιωτικών»
Τις πρώτες συνομιλίες ύστερα από επτά χρόνια σε επίπεδο ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων πραγματοποίησαν την Τετάρτη η Νότια και η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται ανώνυμες πηγές. Το πρακτορείο ανέφερε πως η Σεούλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη συνάντηση επειδή η Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.
Τις πρώτες συνομιλίες ύστερα από επτά χρόνια σε επίπεδο ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων πραγματοποίησαν την Τετάρτη η Νότια και η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται ανώνυμες πηγές.
Το πρακτορείο ανέφερε πως η Σεούλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη συνάντηση επειδή η Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.
Σύμφωνα με την αναφορά, πι συνομιλίες διεξήχθησαν στο Πανμουντζόν, που βρίσκεται στο κέντρο της αποστρατικοποιημένης ζώνης στη μεθόριο, δήλωσε νοτιοκορεάτης υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο, δεν είναι σαφές από ποιόν εκπροσωπήθηκαν οι δύο πλευρές ή το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μπόνι Τάιλερ: Υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση – Τι συνέβη
- Γαστούνη: Στο μικροσκόπιο τρία άτομα για τον εμπρησμό του καταστήματος του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Συμφωνία στην ΕΕ για απαγόρευση των deepfakes, στον απόηχο του σκανδάλου της Grok και της καταγγελίας Μελόνι
- Η…. ενδέκατη εντολή: Η Ζαλγκίρις έκοψε το… σεξ για να πάει Final-4! (pic)
- Ευρώπη: Τερματισμό της φτώχειας σε 25 χρόνια υπόσχεται η ΕΕ – Πάνω από 1 εκατ. οι άστεγοι στη Γηραιά Ήπειρο
- Φορολογικές δηλώσεις: Οι παγίδες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων


