Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής
«Δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη που κερδίσαμε με θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια» δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τις αντιδράσεις των αγορών. Για τις καταγγελίες σχετικά με τον «κουμπαρά», ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για ολίσθημα και τόνισε: «Είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και των βουλευτών να έχουν όποια άποψη κρίνουν, εφόσον φυσικά επιχειρηματολογούν».
«Δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη που κερδίσαμε με θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου και τις αντιδράσεις των αγορών.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι αγορές χρειάζονται την πολιτική σταθερότητα, για να είναι ασφαλείς ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνημένο οικονομικό πρόγραμμα. Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι σημαντικό να δείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγει ξανά στις αγορές.
Απευθυνόμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση τόνισε πως εάν έχει στόχο να ορθοποδήσει η οικονομία, «έστω κι αν πάνε από άλλο δρόμο, πρέπει να βρούμε όλοι μαζί το θετικό κλίμα για να μην μπει η οικονομία σε κατήφορο».
Στο μεταξύ με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι «ξέφυγε η κατάσταση» και πως υποβαθμίζεται ο κοινοβουλευτισμός.
«Το ζήτημα είναι, μπορείς να απορρίπτεις εκ των προτέρων, με τέτοιους όρους, μια άποψη που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και του εκλεκτορικού σώματος; Πιστεύω ότι ήταν ένα ολίσθημα. Το έχουν καταλάβει όλοι και θα διορθωθεί. Θεωρώ ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και των βουλευτών να έχουν όποια άποψη κρίνουν, εφόσον φυσικά επιχειρηματολογούν».
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται έναντι της ΝΔ, ο Ευ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι έρευνες κοινής γνώμης αποτυπώνουν μια πραγματικότητα της στιγμής και εκτίμησε ότι υπάρχει δεξαμενή αναποφάσιστων που επιτρέπει την ανατροπή τους και την αλλαγή του κλίματος.
Ο πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε την Πάτρα, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γάζα: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε 24 ώρες στη Γάζα – Ανάμεσά τους τρία παιδιά που πέθαναν από υποθερμία
- Μια ματιά στο Euphoria: Η Ζεντάγια έχει μπλεξίματα με την μαφία, ο Ελόρντι χορεύει γυμνός, η Σάφερ χαλαρώνει
- Αταμάν: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί για την Ευρωλίγκα – Ο Ομπράντοβιτς δεν είχε καλά αποτελέσματα»
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη

