Σφοδρά επεισόδια και οριστική διακοπή στη… μάχη Σερβία – Αλβανία
Οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσουν και τον ποδοσφαιρικό αγώνα (διεκόπη στο 40' και ενώ η αναμέτρηση ήταν 0-0) μεταξύ των δύο χωρών για τα προκριματικά του Euro 2016. Και μπορεί η αστυνομία του Βελιγραδίου να είχε προετοιμαστεί για τυχών επεισόδια, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τα αποτρέψει.
Οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσουν και τον ποδοσφαιρικό αγώνα (διεκόπη στο 40′ και ενώ η αναμέτρηση ήταν 0-0) μεταξύ των δύο χωρών για τα προκριματικά του Euro 2016. Και μπορεί η αστυνομία του Βελιγραδίου να είχε προετοιμαστεί για τυχών επεισόδια, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τα αποτρέψει.
Συγκεκριμένα, περίπου στο 40ο λεπτό του αγώνα, ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα, καθώς το πλήθος είχε εξαγριωθεί λόγω μιας ιπτάμενης αλβανικής σημαίας (με τον χάρτη του Κοσόβου) που πετούσε τηλεκατευθυνόμενα πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν.
Το χειρότερο είναι ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από τους ποδοσφαιριστές, όταν μάλιστα, ο Μίτροβιτς επιχείρησε να πιάσει και να ξηλώσει τη σημαία και αμέσως μετά οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές του επιτέθηκαν για να προκληθεί γενική σύρραξη.
Το σκηνικό προκάλεσε το μένος των Σέρβων οπαδών που παρακολουθούσαν τον αγώνα και μπορεί να μην υπήρχαν αντίστοιχοι των φιλοξενούμενων, όμως, ο έλεγχος χάθηκε όταν οι γηπεδούχοι έσπασαν τα προστατευτικά και μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.
Εκτοξεύθηκαν εκατοντάδες αντικείμενα με αποτέλεσμα ο Άγγλος ρέφερι Μάρτιν Άτκινσον, να διακόψει οριστικά το ματς, όπως ήταν άλλωστε και η οδηγία της UEFA, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, οι Σέρβοι αστυνομικοί είχαν συλλάβει 45 Αλβανούς οπαδούς που επιχείρησαν να δουν το ματς, παρά τη σχετική απαγόρευση μετακίνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
