Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο φως κομπίνα με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων

Στο φως κομπίνα με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες με στόχο της τους τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων έβαλε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες με στόχο της τους τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων έβαλε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, στο Παλαιό Φάληρο και στην Αθήνα, τρία από τα μέλη της, δύο άντρες, ηλικίας 46 και 66 ετών, και μία 47χρονη συμβολαιογράφος, ενώ αναζητείται 42χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Οπως προέκυψε, οι δράστες διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.ά.) θανόντων, οι οποίοι εν ζωή ήταν δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών με μεγάλα χρηματικά ποσά, με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους.

Συγκεκριμένα, μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο συνεργό του, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και, επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο με «εντολείς» δύο αποθανόντες από τον Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο «εντολείς».

Το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος, ο οποίος ανέμενε έξω από την τράπεζα και η 47χρονη.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε βάρος της 47χρονης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία με ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024