Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τανζανία: Τρεις αστυνομικοί απολύθηκαν λόγω ενός φιλιού

Τανζανία: Τρεις αστυνομικοί απολύθηκαν λόγω ενός φιλιού

Ενα ζευγάρι αστυνομικών και ένας συνάδελφός τους απολύθηκαν λόγω παραβίασης του κώδικα συμπεριφοράς της αστυνομίας. Αιτία, μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα ζευγάρι αστυνομικών να φιλιέται εν ώρα υπηρεσίας και φορώντας την αστυνομική στολή.

Χαμός στα κοινωνικά δίκτυα της Τανζανίας από μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα ζευγάρι αστυνομικών να φιλιέται εν ώρα υπηρεσίας και φορώντας την αστυνομική στολή. «Για ποιο λόγο ο χαμός;», θα αναρωτηθεί κάποιος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας υποστήριξε ότι η φωτογραφία ήταν ενάντια στους ηθικούς κανόνες του Σώματος, οπότε το ζευγάρι απολύθηκε. Μαζί τους απολύθηκε και ο συνάδελφός τους που τράβηξε τη φωτογραφία με το κινητό του και την ανέβασε στο Διαδίκτυο.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στην Καγκέρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, διαδόθηκε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τελικά υπέπεσε στην προσοχή της διεύθυνσης της τοπικής αστυνομίας.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος όπου ανήκουν οι τρεις αστυνομικοί, Χένρι Μουαϊμπάμπε είπε στο BBC ότι «τηρήσαμε την προβλεπόμενη διαδικασία και τους δώσαμε το δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους, καθώς είχαν παραβεί τον κώδικα συμπεριφοράς του Σώματος. Για αυτό το λόγο και έχασαν τη δουλειά τους». Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, δεν ήταν το φιλί αυτό που τους κόστισε την απόλυση τους, αλλά το γεγονός πως αυτό συνέβη σε δημόσιο χώρο και εν ώρα υπηρεσίας.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα της αφρικανικής χώρας.

«Θα έπρεπε να τους γίνει επίπληξη, αλλά το να απολυθούν είναι ακραίο», σχολίασε ένας χρήστης στο Facebook, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι «κάποτε είδα μια φωτογραφία με τον [αμερικανό πρόεδρο] Ρέιγκαν να φιλάει την γυναίκα του στο Λευκό Οίκο και κανείς δεν ζήτησε να αποπεμφθεί από τη θέση του».

«Το φιλί μεταξύ αστυνομικών αντιμετωπίζεται σκληρότερα από τη δωροδοκία τους» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, καυτηριάζοντας προφανώς τα φαινόμενα διαφθοράς που μαστίζουν τις αστυνομικές αρχές στην Τανζανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024