Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου «κολλά» η επόμενη δόση
Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου για το θέμα των εκποιήσεων θα αναμένει το Εurogroup, προκειμένου να αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η τρόικα ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, τους υπουργούς Οικονομικών για την επικρατούσα κατάσταση και υπέδειξε ότι ο περί εκποιήσεων νόμος παραμένει μια σημαντική εκκρεμότητα που αποτρέπει την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης.
Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου για το θέμα των εκποιήσεων θα αναμένει το Εurogroup, προκειμένου να αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Η τρόικα ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, τους υπουργούς Οικονομικών για την επικρατούσα κατάσταση και υπέδειξε ότι ο περί εκποιήσεων νόμος παραμένει μια σημαντική εκκρεμότητα που αποτρέπει την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης.
Το Eurogroup ξεκαθάρισε χθες πως οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα τέσσερα νομοθετήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιπτώσεις στον περί εκποιήσεων νόμο, τον οποίο η τρόικα θεωρεί αναγκαίο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και για την επιστροφή του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου σε υγιή τροχιά.
Εφόσον εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου και η τρόικα ενημερώσει ότι οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν επιτυχώς εκπληρωθεί, η εκταμίευση της δόσης θα μπορεί να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, μέσω του Eurogroup Working Group.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου, τόνισε ο ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βεργίνα
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ
- Θεσσαλονίκη: Σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο – Νέα μηνύματα 112
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»