«Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς βέβαια να διαταραχθούν τα δημοσιονομικά και χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη και νέα ελλείμματα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα, το οποίο δεν θα είναι το πρόγραμμα της στενής επιτήρησης που είχαμε μέχρι τώρα».

«Δεν μιλάμε για άτακτη κατάσταση. Μιλάμε για μία κατάσταση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αγορών. Δεν πρέπει να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές ότι η Ελλάδα επιστρέφει στα παλιά. Δεν πρέπει να πισωγυρίσουμε» τόνισε.

Στην ατζέντα του Eurogroup στο Λουξεμβούργο σήμερα, Δευτέρα, η Ελλάδα θα είναι δεύτερο θέμα, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη να ενημερώνει τους ομολόγους του για την πρόοδο της πέμπτης αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τις συζητήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον με την ηγεσία του ΔΝΤ για την μετεξέλιξη της σχέσης του Ταμείου με τη χώρα μας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ