Η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων στις οποίες θα διατεθεί τo νέο μοντέλο, στη γηραιά ήπειρο από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Στη βάση της γκάμας θα βρεθεί ο βενζινοκινητήρας SkyActiv G με απόδοση 75 ίππων και 135 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων η τιμή μέσης κατανάλωσης φτάνει τα 4,7 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 110 γρ./χλμ.

Ο ίδιος κινητήρας θα είναι διαθέσιμος και σε εκδοχή ισχύος 90 ίππων με 148 Nm ροπής, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Σε αυτήν την περίπτωση η μέση τιμή κατανάλωσης ανέρχεται σε 4,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ στην περίπτωση επιλογής του standard μηχανικού κιβωτίου των πέντε σχέσεων, η τιμή της περιορίζεται σε 4,5 λίτρα/100 χλμ.

Ψηλότερα στην γκάμα συναντάμε τον 1,5 λίτρων SkyaActiv-G σε εκδοχή ισχύος 115 ίππων και 148 Nm ροπής σε συνδυασμό με το καινοτόμο i-Eloop, το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας με πυκνωτή της Mazda.

Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με την μέση τιμή κατανάλωσης να περιορίζεται σε 4,9 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 115 γρ./χλμ.

Την μοναδική πετρελαιοκίνητη και αποδοτικότερη έκδοση θα εφοδιάζει ένας πετρελαιοκινητήρας, επίσης 1,5 λίτρου. Ο SkyActiv D θα προσφέρει ισχύ 105 ίππων και 220 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων η μέση τιμή κατανάλωσης περιορίζεται σε 3,4 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 89 γρ./χλμ.

auto.in.gr