Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της Ισπανίδας με τον ιό Έμπολα

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της Ισπανίδας με τον ιό Έμπολα

Μικρή βελτίωση φαίνεται πως παρουσιάζει η υγεία της ισπανίδας νοσοκόμας Τερέσα Ρομέρο, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται από τις 6 Οκτωβρίου. «Είναι καλύτερα, δεν έχει πια πυρετό, είναι σοβαρά αλλά σταθερά, αυτό δίνει ελπίδες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αδελφός της.

Μικρή βελτίωση φαίνεται πως παρουσιάζει η υγεία της ισπανίδας νοσοκόμας Τερέσα Ρομέρο, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται από τις 6 Οκτωβρίου σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

«Είναι καλύτερα, δεν έχει πια πυρετό, φαίνεται ότι αν και παραμένει σοβαρά πηγαίνει καλύτερα και προχωρά. Είναι σοβαρά αλλά σταθερά, αυτό δίνει ελπίδες» δήλωσε ο αδελφός της, Χοσέ-Ραμόν Ρομέρο, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

«Φαίνεται ότι αυτές τις ημέρες ήταν στην κρίσιμη φάση των πρώτων τεσσάρων ημερών μετά τη μόλυνση» διευκρίνισε ο ίδιος.

Η Τερέσα Ρομέρο προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα όταν φρόντιζε έναν άρρωστο ισπανό ιεραπόστολο ο οποίος είχε επαναπατριστεί από τη Σιέρα Λεόνε και πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Χοσέ-Ραμόν Ρομέρο διευκρίνισε ότι δέχθηκε να μιλήσει στην τηλεόραση για να «υπερασπιστεί» την αδελφή του, καθώς αφού αποκαλύφθηκε η μόλυνσή της η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Άνα Μάτο και ο Χαβιέ Ροντρίγκες, υπεύθυνος για όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες στη Μαδρίτη, άφησαν να εννοηθεί ότι η νοσοκόμα ίσως προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα εξαιτίας «ανθρώπινου λάθους» από την πλευρά της.

Ο Ροντρίγκες έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι η 44χρονη νοσοκόμα, που εθελοντικά περιέθαλψε δύο ισπανούς ιεραποστόλους που είχαν νοσήσει από τον Έμπολα, είπε ψέματα για τον τρόπο με τον οποίο μολύνθηκε.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργή των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας στην Ισπανία. Αν και η νοσοκόμα παρέλειψε να αναφέρει ότι είχε έρθει σε επαφή με τους δύο ασθενείς ιεραποστόλους όταν πήγε να δει έναν γιατρό στα τέλη Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες είχε επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Κάρολος Γ’ στο οποίο εργαζόταν για να ενημερώσει για την αδιαθεσία της, όμως της είπαν απλώς να μείνει σπίτι της.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα» υπογράμμισε ο αδελφός της, υπονοώντας ότι οι αρχές θέλησαν «να στρέψουν την προσοχή» στην αδελφή του για να αποφύγουν να αποκαλυφθούν άλλες ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τερέσα Ρομέρο συμπεριφέρθηκε «συνετά» και μάλιστα αρνήθηκε να τον δει λίγες ημέρες πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, επειδή δεν αισθανόταν καλά. «Της έκανα πλάκα λέγοντάς της: ‘για πες, έχεις Έμπολα;’» διηγήθηκε ο Χοσέ-Ραμόν Ρομέρο.

Υπό παρακολούθηση άλλοι τρεις

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ακόμη τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση την Παρασκευή στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’, οι οποίοι όμως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την Τερέσα Ρομέρο.

Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024