Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 290.000 οι εκτοπισμένοι στη Λιβύη του χάους

Σχεδόν 290.000 οι εκτοπισμένοι στη Λιβύη του χάους

Διογκώνεται δραματικά ο αριθμός των εκτοπισμένων εξαιτίας της εύφλεκτης κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κοντά στην Τρίπολη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Συνολικά οι εκτοπισμένοι αγγίζουν σήμερα τις 287.000 εν μέσω της χειρότερης βίας που σαρώνει τη χώρα μετά την ανατροπή του Μοαμάρ Καντάφι.

Διογκώνεται δραματικά ο αριθμός των εκτοπισμένων εξαιτίας της εύφλεκτης κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη, η οποία έχει λάβει διαστάσεις ακήρυχτου εμφυλίου πολέμου.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις μάχες κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR).

«Με τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων να εντείνεται σε αρκετές περιοχές της Λιβύης, βλέπουμε αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων -οι οποίοι εκτιμάται ότι φθάνουν πλέον τις 287.000 σε 29 πόλεις και χωριά ανά τη χώρα» επισημαίνει η Αρμοστεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Οι πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ισλαμικών πολιτοφυλακών έχουν βυθίσει τη Λιβύη στο χάος, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, περιλαμβανομένων διπλωματών και ξένων υπηκόων. Δεκάδες πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, έχουν κλείσει και διεθνείς οργανισμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους στη χώρα.

Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024