Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επανεξέταση της επένδυσης στο Ελληνικό που έχει «παγώσει»

Επανεξέταση της επένδυσης στο Ελληνικό που έχει «παγώσει»

Στη δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο αντεπίτροπος πρότεινε να απορριφθεί η επιχειρηματολογία που στήριξε την αρνητική απόφαση για την επένδυση περί αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία φυσικών προσώπων.

Στη δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η πρώτη απόφαση που είχε λάβει το αρμόδιο Κλιμάκιο οδήγησε σε αναστολή υπογραφής της σχετικής σύμβασης, μπλοκάροντας την επένδυση στο Ελληνικό.

Οι ανώτατοι δικαστές, σε σχηματισμό Τμήματος και όχι Κλιμακίου αυτή τη φορά, δίκασαν και πάλι την υπόθεση.

Ο αντεπίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρότεινε να απορριφθεί η επιχειρηματολογία που στήριξε την αρνητική απόφαση του Κλιμακίου για την επένδυση περί αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία φυσικών προσώπων. Το επιχείρημά του ήταν ότι φυσικά πρόσωπα, είτε κατά μόνας είτε σε σύμπραξη με εταιρείες, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας τόσο μεγάλης επένδυσης.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το σκέλος που σχετίζεται με ουσιώδεις τροποποιήσεις των όρων της διαγωνιστικές διαδικασίας, ο αντεπίτροπος εκτίμησε πως εκεί υπήρξαν παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση που οδηγείται σε δικαστική κρίση, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που δίνει αρμοδιότητες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο όλων των μεγάλων συμβάσεων του Δημοσίου.

Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας για την επένδυση στο Ελληνικό, πέραν του ΤΑΙΠΕΔ, παρενέβη το Δημόσιο αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει προκριθεί για την εκτέλεση του έργου. Κατά της επένδυσης τάχθηκε συνήγορος που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής.

Το ΤΑΙΠΕΔ εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ενώ με πρόσθετα επιχειρήματα στήριξαν τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την επένδυση οι συνήγοροι της εταιρείας που συμβάλλεται με το Δημόσιο, συμφερόντων του Ομίλου Λάτση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί το αργότερο στο τέλος Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που το περιεχόμενό της είναι θετικό για να προχωρήσει η επένδυση, η δικαστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν αποκλείεται να κριθεί η υπόθεση από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024