Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari F60 America: Casta Diva

Ferrari F60 America: Casta Diva

Η επετειακή Ferrari με την οποία η φίρμα γιορτάζει τα 60 χρόνια της στις ΗΠΑ δίνει το εκκεντρικό στίγμα της πριν την επίσημη παρουσίασή της στο Beverly Hills.


Η φίρμα από το Maranello γιορτάζει την 60χρονη παρουσία της στις ΗΠΑ με ένα επετειακό μοντέλο που θα παραχθεί μόλις σε δέκα μονάδες, οι οποίες θα διατεθούν προς 2,5 εκατομμύρια δολάρια και οι οποίες έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη.

Η F60 America έχει ως αφετηρία την F12 Berlinetta, αλλά αποτελεί πολλά περισσότερα από απλά μια ανοιχτή εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου της Ferrari.

Η επετειακή Ferrari διαθέτει ένα πολύ πιο αεροδυναμικό bodykit, όπως αποκαλύπτει μια ματιά στο μπροστινό αλλά, κυρίως, στο πίσω τμήμα με το νέο αεροδυναμικό διαχύτη και τη ριζικά διαφοροποιημένη αισθητική λόγω και της έλλειψης οροφής.

Μπροστά, η γρίλια θυμίζει περισσότερο την Ferrari California T ενώ το καπό είναι πιο ανάγλυφο καπό, ενώ προχωρώντας στα πλευρικά τμήματα, ξεχωρίζουν οι θηριώδεις οπές απαγωγής αέρα στα φτερά και τα, επί το αεροδυναμικότερο, ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνουν μια ακόμα πιο εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα, από τα οποία, εξάλλου, αποτελούνται εξολοκλήρου οι μπάρες προστασίας σε περίπτωση ανατροπής.

Στα ενδότερα, παρατηρείται επίσης μια εξεζητημένη προσέγγιση η οποία επενδύσει την πλευρά του οδηγού και ό,τι έχει σχέση με εκείνον στα κόκκινα και την πλευρά του συνοδηγού σε total black το οποίο «σπάει» με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας στο bucket κάθισμα. Το ακριβό δέρμα των επενδύσεων, ανεξαρτήτως χρώματος, συμπληρώνει η γενναιόδωρη χρήση ανθρακονημάτων σε όλο το θάλαμο.

Σύμφωνα με την Ferrari, η εξεζητημένη επιλογή της διχρωμίας παραπέμπει στην αγωνιστική ιστορία της φίρμας στις ΗΠΑ, και την North American Racing Team της δεκαετίας του ’60.

Στα σπλάχνα της F60 America φιλοξενείται ο οικείος από την F12 V Berlinetta η αν προτιμάτε τη ισχυρότερη Ferrari “ever”.

O λόγος για τον V12 κινητήρα των 6,3 λίτρων με ισχύ 740 ίππων και 690 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη μεταδίδοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Προς το παρόν σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις η Ferrari περιορίζεται στην ανακοίνωση του μεγέθους επιτάχυνσης, το οποίο παραμένει το ίδιο με την F12 Berlinetta, δηλαδή 3,1 δευτερόλεπτα, από 0-100 χλμ./ώρα.

Ένα στοιχείο που επίσης επισημαίνει η ιταλική φίρμα για την χειροκίνητη υφασμάτινη οροφή που διατίθεται, είναι ότι καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 120 χλμ./ώρα.

Όπως και να έχει η επίσημη παρουσίαση της Ferrari F60 America, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Beverly Hills.

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024