Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ασθενής με Έμπολα στο Τέξας

Πέθανε ο ασθενής με Έμπολα στο Τέξας

Πέθανε ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο ασθενής με Έμπολα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας. Ο Ντάνκαν, με καταγωγή από τη Λιβερία, ήταν ο πρώτος που εισήχθη -με μεγάλη καθυστέρηση- στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον ιό. Τουλάχιστον δέκα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είναι ακόμα σε καραντίνα.

Πέθανε ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο ασθενής με Έμπολα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας.

Ο άνδρας ήταν ο πρώτος στις ΗΠΑ με Έμπολα. Τουλάχιστον δέκα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Ντάνκαν έφτασε στο Ντάλας από τη Λιβερία. Επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο και οι γιατροί τον έστειλαν σπίτι. Επέστρεψε στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου και είχε τεθεί σε απομόνωση.

Όπως αναφέρουν οι New York Times είχε λάβει πειραματικό φάρμακο, μετά από έγκριση που είχε δώσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Το κρούσμα του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος έφθασε στο Ντάλας από τη Λιβερία, ενέτεινε τις ανησυχίες ότι η χειρότερη επιδημία του Έμπολα ενδέχεται να εξαπλωθεί πέραν της δυτικής Αφρικής, όπου ξέσπασε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το CNN, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από έλεγχο για τον θανατηφόρο ιό.

Ο έλεγχος ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους κρούσματα του Έμπολα, αναφέρει το δίκτυο επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Στην Ισπανία, ανησυχία προκαλεί η ασθένεια της ισπανίδας νοσηλεύτριας, Τερέσα Ρομέρο που έχει διαγνωστεί με τον ιό.

Γιατρός στη Μαδρίτη δήλωσε ότι η νοσηλεύτρια θυμάται πως άγγιξε το πρόσωπό της, με τα γάντια που είχε χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει έναν ετοιμοθάνατο ιερέα.

Η 40χρονη μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε.

Ο σύζυγος και τρία ακόμα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τη νοσοκόμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Τo BBC μεταδίδει ότι η Βρετανία θα στείλει ομάδα 750 στρατιωτών στη Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να βοηθήσει στο χτίσιμο ενός ιατρικού κέντρου στη χώρα.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο η Βρετανία θα στείλει επίσης ένα πλοίο και τρία ελικόπτερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024