Εξάμηνος αποκλεισμός στον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας για ρατσιστικά σχόλια
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (UEFA) ανακοίνωσε ότι τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας (FIGC), Κάρλο Ταβέκιο, μετά τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (UEFA) ανακοίνωσε ότι τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας (FIGC), Κάρλο Ταβέκιο, μετά τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η UEFA είχε προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα για τον 71χρονο παράγοντα, ο οποίος εξελέγη στα μέσα Αυγούστου στην προεδρία της FIGC, καθώς στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του αναφέρθηκε σ’ έναν φανταστικό ποδοσφαιριστή, τον οποίο ονόμασε «Όπτι Πομπά» και για τον οποίο είπε ότι «στο παρελθόν έτρωγε μπανάνες και στη συνέχεια γίνεται ξαφνικά παίκτης της πρώτης ομάδας της Λάτσιο».
Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, υποστήριξε πως τα λόγια του παρεξηγήθηκαν, αλλά δεν έπεισε τους παράγοντες της UEFA και τον τιμώρησαν με εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα. Μάλιστα ο Ταβέκιο θα αναγκαστεί να κάνει και μια εκδήλωση κατά του ρατσισμού το διάστημα που θα εκτίει την ποινή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυνατό φιλικό στη Στοκχόλμη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σουηδία
- ΕΛΑΣ: Σε εκλογική διάταξη και ετοιμότητα για κάλπες το Σεπτέμβρη – Συγκροτούνται κομματικά όργανα – Φρένο στους βιαστικούς
- Τα πλεονεκτήματα μίας ασύρματης σκούπας νέας γενιάς που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή φροντίδα του χώρου μας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ο εμμονικός stalker, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο τρόμος
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ






