Ολάντ: Η δημιουργία θέσεων εργασίας προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ
«H ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους, είναι κάτι που μας αφορά όλους» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Διάσκεψη για την απασχόληση, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.
«H ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους, είναι κάτι που μας αφορά όλους» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Διάσκεψη για την απασχόληση, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.
Ο Ολάντ τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να εφαρμοσθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων» και «να ρυθμιστεί καλύτερα η πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά την άφιξή του στη Διάσκεψη υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοσιονομική προσαρμογή αν δεν τύχει στήριξης η ανάπτυξη» και αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι διαθέσιμα, για να στηριχθεί η απασχόληση των νέων.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο συνεδριακό κέντρο του Μιλάνου, όπου φιλοξενείται η Διάσκεψη για την απασχόληση στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από περίπου είκοσι λεπτά.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.