Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επιφυλακή η Μαδρίτη μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα

Σε επιφυλακή η Μαδρίτη μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκονται οι ισπανικές αρχές μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Μαδρίτη, σε μία 40χρονη νοσοκόμα, έχοντας θέσει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό του ιού. Η υπουργός Υγείας εμφανίζεται καθησυχαστική, ενώ διερευνάται το πώς μολύνθηκε η νοσοκόμα και εάν είχαν εφαρμοστεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφάλειας. Σε καραντίνα ο σύζυγος της ασθενούς και δύο ακόμα άτομα.

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκονται οι ισπανικές αρχές μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Μαδρίτη, σε μία 40χρονη νοσοκόμα, έχοντας θέσει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό του ιού.

Η υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστική. Όσον αφορά ειδικότερα το ερώτημα του πώς μολύνθηκε η νοσοκόμα, η υπουργός είπε ότι εξετάζεται εάν εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφάλειας.

Το περιστατικό είναι ουσιαστικά η πρώτη καταγεγραμμένη μετάδοση του ιού έξω από την Αφρική.

Ο σύζυγος και μια συνάδελφος της νοσοκόμας τέθηκε σε καραντίνα, συνέβη και με ένα άτομο που συνέβη και με έναν άνδρα που έφτασε στη χώρα με πτήση από τη Νιγηρία.

«Έχουμε επαγγελματίες που έχουν εξαιρετική εκπαίδευση στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, όπως και την τεχνική και οργανωτική ετοιμότητα γιοα την αντιμετώπισή τους» καθησύχασε τους Ισπανούς η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές της Μαδρίτης, τόνισε, βρίσκονται σε «απόλυτο συντονισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Η 40χρονη νοσοκόμα, περισσότερα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Ο 69χρονος Βιέχο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη, όμως υπέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μετά το θάνατο του ιεραπόστολου, η νοσοκόμα πήρε άδεια (όπως σημειώνει η El Pais, δεν είναι γνωστό εάν και πού μπορεί να ταξίδεψε) και παρουσίασε τα πρώτα, ήπια, συμπτώματα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κατάστασή της αναφέρεται ως σταθερή το πρωί της Τρίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024