Σε αργία τέθηκαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Κεραμεικού
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) παραπέμφθηκαν δυο υπάλληλοι του ΙΚΑ Κεραμεικού, οι οποίοι εξέδιδαν εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες, ενώ τέθηκαν και σε αυτοδίκαιη αργία.
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) παραπέμφθηκαν δυο υπάλληλοι του ΙΚΑ Κεραμεικού, οι οποίοι εξέδιδαν εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες, ενώ τέθηκαν και σε αυτοδίκαιη αργία.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τους επιθεωρητές του Ιδρύματος, διαπιστώθηκε ότι είχαν χορηγήσει 703 εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες, οι οποίες προκάλεσαν οικονομική επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ ύψους 150.000 ευρώ.
Ο έλεγχος απέδειξε, επίσης, ότι σε ποσοστό 95%, οι εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες, οι οποίες αποδόθηκαν αφορούν αλλοδαπούς.
Κατόπιν αυτού, η Διοίκηση του ΙΚΑ απέστειλε τις καταστάσεις με τα στοιχεία των αλλοδαπών προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ερευνηθεί το πλήθος των περιπτώσεων που αφορούν χορήγηση άδειας παραμονής.
Η βεβαίωση ασφαλιστικής ικανότητας χορηγείται με βάση τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το προηγούμενο έτος και χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας αλλά και αδειών παραμονής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο! (vids)
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους

