ΓΣΕΕ: Επτά στους δέκα ανέργους μένουν εκτός για πάνω από έναν χρόνο
Τουλάχιστον το 70% των ανέργων παραμένει εκτός αγοράς εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο και περίπου οι μισοί για περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από το βήμα συνδικαλιστικής συνάντησης κορυφής που πραγματοποιείται στη Ρώμη.
Τουλάχιστον το 70% των ανέργων παραμένει εκτός αγοράς εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο και περίπου οι μισοί για περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από το βήμα συνδικαλιστικής συνάντησης κορυφής που πραγματοποιείται στη Ρώμη.
Αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, ο κ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την κρίση έχει χαθεί και το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27%, ενώ ήταν στο 7,2% στο τέλος του 2008.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει αυξήθηκε κατά 30% την περίοδο μεταξύ 2010-2012, ενώ το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από περίπου 20% το 2009, στο 36% το 2012.
Ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την αναστροφή των τάσεων της ανεργίας και εκτίμησε ότι ακόμη και αν η απασχόληση αυξάνεται με ρυθμό 1,3%, δηλαδή στον μέσο ρυθμό αύξησης της δεκαετίας του 2000, η Ελλάδα μέχρι το 2034 δεν θα έχει επιστρέψει στο επίπεδο της απασχόλησης που είχε πριν την κρίση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φθιώτιδα: Σορός ατόμου βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
- Ιράν: Να υπογράψει «γρήγορα» συμφωνία, απαιτεί ο Τραμπ, ειδάλλως θα διατάξει «βίαια» αντίποινα
- «Πλήξαμε» το Ιράν αφού δέχτηκαν επίθεση 3 αντιτορπιλικά μας στα Στενά του Ορμούζ, λένε οι ΗΠΑ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αναμεσά τους παιδιά και πλήρωμα ασθενοφόρου
- Conference League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διοργάνωσης
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός