Αύξηση 4,8% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο
Αύξηση 4,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις καταγράφονται σε βιβλία, χαρτικά και λοιπά είδη δώρων όπως και στην ένδυση, αλλά η μεγαλύτερη μείωση σε τρόφιμα, ποτά και καπνό.
Αύξηση 4,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση του όγκου των πωλήσεων σε βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (18,3%), ένδυση- υπόδηση (10,3%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (3,9%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,3%) και φαρμακευτικά- καλλυντικά (2,3%). Στον αντίποδα, μειώθηκε οι τζίρος σε τρόφιμα- ποτά- καπνό (6,7%), οικιακό εξοπλισμό (5%) και πολυκαταστήματα (0,2%).
Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 4,8% τον Ιούλιο 2014 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014 σημείωσε αύξηση 2,8%.
Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 1,5% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014 σημείωσε μείωση 0,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το λευκό κρασί που επιστρέφει και φέρνει μαζί του τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις
- Για ποιους χτυπάει η καμπάνα της εφορίας
- ΕΛΑΣ: Οι αλχημιστές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν στα μαθηματικά του «Μπακαλόγατου»
- Γεραπετρίτης από Τόκιο: Η Ελλάδα αποτελεί μια πραγματική πύλη της Ιαπωνίας προς την Ευρώπη και τον κόσμο
- Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η απόφαση της EPPO αποδεικνύει πως το σκάνδαλο ήταν γαλάζιο – Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις
- Ο Άρης Betsson και ο Παναθηναϊκός συμφώνησαν προφορικά για Τολιόπουλο