Η Κομισιόν «πρόκειται να απορρίψει» τον γαλλικό προϋπολογισμό
Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι η Κομισιόν προτίθεται να απορρίψει τον γαλλικό προϋπολογισμό για το 2015, ο οποίος αναβάλλει για άλλη μία φορά τη μείωση του ελλείμματος. Εάν ευσταθεί κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με ευθεία αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής ενός από τους δύο «πνεύμονες» της Ευρωζώνης, σε ένα τοπίο με αναζωπυρωθείσα τη συζήτηση για τη λιτότητα.To ίδιο το Παρίσι πάντως αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν περιμένει τέτοια εξέλιξη.
Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι η Κομισιόν προτίθεται να απορρίψει τον γαλλικό προϋπολογισμό για το 2015, ο οποίος αναβάλλει για άλλη μία φορά τη μείωση του ελλείμματος.
Για τέτοια πρόθεση των Βρυξελλών μιλούν ξεχωριστά το Reuters και η Wall Street Journal, που επικαλούνται αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εάν ευσταθεί κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με ευθεία αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής ενός από τους δύο «πνεύμονες» της Ευρωζώνης, σε ένα τοπίο με αναζωπυρωθείσα τη συζήτηση για τη λιτότητα.
To ίδιο το Παρίσι πάντως αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν υπολογίζει σε τέτοια εξέλιξη: «Δεν εργαζόμαστε σε τέτοια βάση» σχολίασε σχετικά πηγή της γαλλικής προεδρίας που επικαλείται το Reuters.
Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο νέος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν βλέπει το γαλλικό έλλειμμα στο 4,3% του ΑΕΠ το 2015. Η μείωσή του είναι αρκετά χαμηλότερη από εκείνη που προβλεπόταν για συμμόρφωση του Παρισιού στο όριο του 3%. Ο στόχος αυτός αναβάλλεται για το 2017.
Βάσει των νέων κανονισμών, η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει τον προϋπολογισμό της στην Κομισιόν, η οποία και μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις. Ο γαλλικός προϋπολογισμός αναμένεται να υποβληθεί στην Κομισιόν στα μέσα Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442