«Οδικό χάρτη» για τα ακίνητα θα ετοιμάσει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα
«Οδικό χάρτη» για τα ακίνητα έχει ζητήσει η Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Έχουμε ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να μας ετοιμάσει ένα συνολικό μοντέλο εκμετάλλευσης του ελληνικού ακινήτου, με προοπτική άνω της δεκαετίας, το οποίο να διαλαμβάνει το σύνολο των επενδυτικών παραμέτρων του ακινήτου» δήλωσε ο Ν.Δένδιας.
«Οδικό χάρτη» για τα ακίνητα έχει ζητήσει η Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014).
«Έχουμε ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να μας ετοιμάσει ένα συνολικό μοντέλο εκμετάλλευσης του ελληνικού ακινήτου, με προοπτική άνω της δεκαετίας, το οποίο να διαλαμβάνει το σύνολο των επενδυτικών παραμέτρων του ακινήτου, είτε αυτές είναι πολεοδομικές, είτε φορολογικές, είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη. Όλα αυτά, προκειμένου να μπορέσει η ελληνική πολιτεία να αποκτήσει έναν οδικό χάρτη» είπε ο κ. Δένδιας.
«Χωρίς διαφανές και σαφές πλαίσιο για την ακίνητη περιουσία δεν μπορεί η χώρα μας να προσελκύσει τις επενδύσεις που προσδοκά» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Στην Ελλάδα έχουμε την εντός σχεδίου δόμηση, την εκτός σχεδίου δόμηση, την εις το όριο της γραμμής του σχεδίου δόμησης, τη ζώνη δόμησης κ.λπ. Αυτό δεν μπορεί να είναι σοβαρή αντιμετώπιση του κράτους. Και επίσης, το άλλο τεράστιο πρόβλημα που έχουμε σαν χώρα είναι ότι δεν έχουμε κτηματολόγιο… Αν και τα τελευταία δέκα χρόνια γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με πολλές αποτυχίες, με πολλές αστοχίες» σημείωσε.
«Το ακίνητο έχει τεράστια δυνατότητα ως αναπτυξιακό εργαλείο στην Ελλάδα. Αν θέλετε, το ελληνικό κράτος έχει αδικήσει τον εαυτό του. Η Ελλάδα έχει μία ατέλειωτη ακτογραμμή. Η ακτογραμμή της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, είναι ίση σε χιλιόμετρα με την ακτογραμμή της Αφρικής. Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται την προσαυξητική αξία των ακινήτων αυτής της χώρας, όταν έχουν αυτή την πρόσβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον. Δεν αναφέρομαι, δε, στις τεράστιες εκτάσεις που έχουν ωραιότατη θέα στη θάλασσα. Και αυτό είναι ένα μόνο από αυτά τα οποία μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας. Το τι ρόλο, λοιπόν, μπορεί να παίξει το ελληνικό ακίνητο ως ατμομηχανή, καταρχήν, δεκάδων επαγγελμάτων και δεκάδων δραστηριοτήτων, αλλά και καθεαυτό ως επενδυτικό εργαλείο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, νομίζω πως ό,τι και να πω είναι λίγο» πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442