Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος στον Κάμερον»: Βρετανός τζιχαντιστής απειλεί σε βίντεο το Λονδίνο

«Πόλεμος στον Κάμερον»: Βρετανός τζιχαντιστής απειλεί σε βίντεο το Λονδίνο

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας διεξάγει έρευνα σχετικά με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται βρετανικής καταγωγής τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (IS) να εξαπολύει απειλές κατά της χώρας κηρύσσοντας «πόλεμο» στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερν και ζητώντας από τους βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στη τζιχάντ (ιερός πόλεμος). Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο άνδρας είχε εργαστεί σε σούπερ μάρκετ στη νότια Αγγλία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας διεξάγει έρευνα σχετικά με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται βρετανικής καταγωγής τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (IS) να εξαπολύει απειλές κατά της χώρας κηρύσσοντας «πόλεμο» στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερν και ζητώντας από τους βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στη τζιχάντ (ιερός πόλεμος).

Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο αποκεφαλισμού του 47χρονου Βρετανού Άλαν Χένινγκ από τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Στα πλάνα δεν εμφανίζεται κανένας όμηρος. Ο τζιχαντιστής δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φορά γυαλιά, έχει γενειάδα και μιλά με βρετανική προφορά και προτρέπει επίσης τους μουσουλμάνους να σπείρουν τον τρόμο στην «άπιστη γη». Η ταυτότητά του δεν έχει διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE πρόκειται για τον Αμπου Σαΐντ αλ-Μπριτάνι, βρετανό τζιχαντιστή που πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει εργαστεί σε ένα σουπερμάρκετ στη νότια Αγγλία.

«Η αστυνομία αναλύει το περιεχόμενο του βίντεο και για να εξετάσει επίσης αν υπάρχει υλικό για την άσκηση διώξεων» ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν Βρετανοί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024