Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφικτή η εξόφληση αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ με λογιστικό συμψηφισμό

Εφικτή η εξόφληση αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ με λογιστικό συμψηφισμό

Δεκτός γίνεται εφεξής ο λογιστικός συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ ως τρόπος εξόφλησης χωρίς να απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής για την έκπτωσης δαπάνης. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην έκπτωση δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών άνω του ποσού των 500 ευρώ, αλλά και την υποχρέωση εξόφλησης των σχετικών παραστατικών με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.

Δεκτός γίνεται εφεξής ο λογιστικός συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ ως τρόπος εξόφλησης χωρίς να απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής για την έκπτωσης δαπάνης.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην έκπτωση δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών άνω του ποσού των 500 ευρώ, αλλά και την υποχρέωση εξόφλησης των σχετικών παραστατικών με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.

Βάσει της εγκυκλίου, η εκκαθάριση στην περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτου, εξοφλείται με τραπεζικό μέσο πληρωμής, εφόσον το προς απόδοση ποσό μετά την αφαίρεση της προμήθειας του εντολοδόχου ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Ακομη, με την ίδια εγκύκλιο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πληρωμών σε ημέρες και ώρες πέραν του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές, πρόσωπα που δε διαθέτουν τα μέσα για την ηλεκτρονική εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών κλπ), όπου γίνεται δεκτό ότι αρκεί ο προμηθευτής να καταθέσει τις εισπράξεις σε μετρητά εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024