Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την Μάλστρομ και ένα email ξεκίνησε η ακρόαση των νέων Επιτρόπων

Με την Μάλστρομ και ένα email ξεκίνησε η ακρόαση των νέων Επιτρόπων

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η διαδικασία της ακρόασης των επιτρόπων του Γιούνκερ από την Ευρωβουλή. Επεισοδιακή ήταν η ακρόαση της σουηδής Μάλστρομ, της νέας Επιτρόπου Εμπορίου, καθώς μια ομάδα ακτιβιστών αποκάλυψε email, σύμφωνα με το οποίο η ίδια συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την υπονόμευση των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ. Εξοργισμένη η ίδια, διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα.

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η διαδικασία της ακρόασης των επιτρόπων του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την Ευρωβουλή.

Επεισοδιακή ήταν η ακρόαση της σουηδής Μ.Μάλστρομ, της νέας Επιτρόπου Εμπορίου, καθώς μια ομάδα ακτιβιστών αποκάλυψε email, σύμφωνα με το οποίο η ίδια συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την υπονόμευση των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ.

Το συγκεκριμένο email αποκάλυψε η οργάνωση Access με ανάρτηση στο blog που διατηρεί. Η ανάρτηση έχει τίτλο: «Ο μικρός βοηθός του Μεγάλου Αδελφού μέσα στην Επιτροπή» και αναφέρεται στο ρόλο της Μάλστρομ και/ή μελών του επιτελείου της την περίοδο που ήταν επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Το email δείχνει ότι η επίτροπος Μάλστρομ και/ή μέλη του επιτελείου της μοιράζονταν πληροφορίες με την αποστολή των ΗΠΑ στην ΕΕ, πληροφορίες για εσωτερικά ζητήματα της Κομισιόν, καθώς και τις ανησυχίες για το πώς η πρόταση για την Οδηγία Προστασίας Δεδομένων θα ερχόνταν σε αντίθεση με την κοινοτική και την αμερικανική νομοθεσία.

» Με λίγα λόγια, η αρμόδια επίτροπος εργαζόταν σθεναρά για την υπονόμευση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης για τους πολίτες της ΕΕ και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η οργάνωση.

Εξοργισμένη με την υπόθεση δήλωσε η Μάλμστρομ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το θέμα.

Κατά τα άλλα, η Μάλμστρομ δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να τροποποιήσει την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ-Ουκρανίας.

Η ίδια υπενθύμισε ότι η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί μόνο από την ουκρανική πλευρά.

Οι ακροάσεις συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες. Το κεντρικό ζήτημα για την Κομισιόν του Γιούνκερ μένει ανοικτό: Οι αρμοδιότητες των υπερ-επιτρόπων και ο ρόλος τους έναντι των υπόλοιπων επιτρόπων με τα παραδοσιακά χαρτοφυλάκια.

Στις ακροάσεις στην Ευρωβουλή ίσως διαφανεί κάποια ένδειξη για το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η δυναμική, αλλά αυτό θα καθοριστεί εκ των πραγμάτων όταν η Κομισιόν πιάσει δουλειά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024