Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε 696.350 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2014 θα ανέλθει στο ποσό των 312,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τροπολογία που ψηφίσθηκε προ ημερών με το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις» δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους ηλικίας τους.

Έτσι, από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 40 χρόνια ασφάλισης και σε ηλικία 62 ετών.

Σε περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι τελευταίος ασφαλιστικός φορέας, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ ή αν ο ΟΓΑ δεν είναι αρμόδιος για την κρίση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η αίτηση συνταξιοδότησης δεν διαβιβάζεται σε προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ