Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι. Πάντως, από το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι. Πάντως, από το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά έμεινε το Seajet 2 που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 07:00 για Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Ίο-Σαντορίνη. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.
Επίσης, ακυρώθηκε το δρομολόγιο του Superjet από τον Πειραιά προς Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη-Πάρο, καθώς το πλοίο παραμένει δεμένο από το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Ίου.
Ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του «Ακουα Τζιουελ» με ώρα αναχώρησης 07:00 από το λιμένα Σύρου, για Πάρο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο, καθώς και του «Χάισπιντ 5» από το λιμένα Ηρακλείου, για Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο.
Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Μαρμάρι Εύβοιας, από το Ηράκλειο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του Highspeed 2 για Κυκλάδες, ενώ στο λιμάνι της Ρόδου έμεινε δεμένο το Dodekanisos Pride που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 08:00 για άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.
Τέλος, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν να εκτελεστούν ορισμένα τοπικά δρομολόγια στα Δωδεκάνησα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59