Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροψία στη σορό της γυναίκας μετά από καταγγελίες ότι ετάφη ζωντανή

Νεκροψία στη σορό της γυναίκας μετά από καταγγελίες ότι ετάφη ζωντανή

Εντός της ημέρας αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία στη σορό της 49χρονης γυναίκας, μετά από τις καταγγελίες συγγενών της ότι θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας. Σε ανακοίνωσή του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ο θάνατος της γυναίκας διαπιστώθηκε από τον γιατρό, αλλά και από ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία στη σορό της 49χρονης -και όχι 45χρονης όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες- γυναίκας, μετά από τις καταγγελίες συγγενών της ότι θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Φώτιος Χατζηνικολάου, η σορός έχει ήδη μεταφερθεί στο νεκροτομείο και η νεκροψία ενδέχεται να διενεργηθεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Στη νεκροψία θα παρίσταται και ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα, τον οποίο κάλεσε για λόγους ασφαλείας το Ιατρικό Διαβαλκανικό, από όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό θανάτου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ότι «στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου».

«Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Χρύση Μαστικούδη και εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

«Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφούέγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία.Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής» είπε.

Την υπόθεση ερευνούν από χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες των συγγενών της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και διενεργείται προανάκριση.

Η είδηση έχει αρχίσει ήδη να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ήδη μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του BBC, καθώς και από εκείνη του ABC News.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024