
Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου εν όψει της τρόικας
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν πιθανότατα τη Δευτέρα οι Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης απέναντι στα προαπαιτούμενα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτως ώστε οι διαβουλεύσεις να μην μπλοκάρουν και να μπει σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός χάρτης για απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν πιθανότατα τη Δευτέρα οι Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης απέναντι στα προαπαιτούμενα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτως ώστε οι διαβουλεύσεις να μην μπλοκάρουν και να μπει σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός χάρτης για απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.
Σύμφωνα με τα Νέα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστούν οι ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα αντιληφθούν πως όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί αυτός ο κάβος τόσο πιο άμεσα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις αναφορικά με το χρέος και την απεμπλοκή του ΔΝΤ.
Πάντως πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να εκφράζουν αντιρρήσεις σε σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων.
Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου τότε οι δύο ηγέτες θα αναλάβουν να συνεννοηθούν με τους βουλευτές των κομμάτων τους ως προς το σε ποια σημεία θα επιμείνουν και σε ποια θα υποχωρήσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442