Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοψήφισμα και κυβέρνηση εθνικής ενότητας το «plan B» του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοψήφισμα και κυβέρνηση εθνικής ενότητας το «plan B» του ΣΥΡΙΖΑ

Το δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της όποιας συμφωνίας προκύψει με τους εταίρους στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, παραμένει στο συρτάρι του κόμματος. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην Κουμουνδούρου εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, υπό την μορφή κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει για το εάν θα προκύψει και τι είδους πρόβλημα στην οικονομία σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια ερωτήματα για το «plan B» του κόμματος, δηλαδή τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καταρρεύσουν.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, το δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της όποιας συμφωνίας προκύψει με τους εταίρους στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, παραμένει στο συρτάρι του κόμματος.

Το δημοψήφισμα δεν θα αφορά «παραμονή ή όχι στο ευρώ», αλλά την έγκριση ή απόρριψη του πακέτου προτάσεων που θα έχει προκύψει από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προκειμένου να υπάρχει η εξουσιοδότηση του λαού για την εφαρμογή του.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στην Κουμουνδούρου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητηθεί ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, υπό την μορφή κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτίστως το θέμα της διαχείρισης του χρέους.

Επίσης, σε περίπτωση εμπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ενεργοποιήσει τη Βουλή προκαλώντας ειδικές συζητήσεις στην Ολομέλεια καθώς και προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις.

Στην Κουμουνδούρου εξετάζουν ακόμη και τη δυνατότητα αξιοποίησης και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με ταξίδια και διεθνείς επαφές στο εξωτερικό για ενημέρωση των άλλων κυβερνήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024