
Έως τα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για κενά χωρίς ρεύμα ακίνητα
Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.
Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών Άννα Κόλλια μιλώντας χθες Πέμπτη σε σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 ξεκαθάρισε τα εξής:
- Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα ενσωματώνει και τις τελευταίες αλλαγές του νόμου 4286/2014. Η νέα εκκαθάριση θα αφορά στην έκπτωση 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τις εκπτώσεις 50% ή 100% για τις περιπτώσεις φορολογούμενων με πολύ χαμηλό εισόδημα, ανάπηρους, ανέργους, κ.λπ..
- Η εφαρμογή του Ε9 για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων χωρίς πρόστιμα θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης.
Για την έκπτωση 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η κ. Κόλλια διευκρίνισε πως θα ισχύσει για αποπερατωμένα κτίσματα τα οποία έχουν ρευματοδοτηθεί, έχουν πάρει ρολόι και για οποιοδήποτε λόγο έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης (συνολικά για όλο το έτος 2013) και σε καμία περίπτωση για ημιτελή κτίσματα καθώς και για ακίνητα που ουδέποτε έχουν ηλεκτροδοτηθεί.
Για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα η κ. Κόλλια διευκρίνισε πως τα στοιχεία θα αντληθούν από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά και τα έντυπα Ε9 και Ε2. Αρχικά οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ταυτοποιήσουν τους αριθμούς παροχής που έχουν δηλωθεί στο Ε9 με τα στοιχεία που θα αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ και εν συνέχεια θα ελέγξει το Ε2 για να διαπιστωθεί η περίοδος που το κάθε κτίσμα είναι κενό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)








































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442