Στα λάθη και στις στρατηγικές γκάφες της Δύσης απέδωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, την άνοδο των εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας και «ορισμένες μυστικές υπηρεσίες» για χρηματοδότηση ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι γκάφες της Δύσης σε Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Καύκασο, μετέτρεψαν αυτές τις περιοχές του πλανήτη σε ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες και εξτρεμιστές» τόνισε.

«Κάποιες χώρες και μυστικές υπηρεσίες έδωσαν λεπίδες σε τρελούς και τώρα αυτοί τις χρησιμοποιούν, σκοτώνοντας αδιακρίτως» συνέχισε.

Σε αντίθεση με όσα είπε ένα 24ωρο νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα από το ίδιο βήμα για την ανάγκη οι ΗΠΑ να ηγηθούν του συνασπισμού των προθύμων, ο Ρουχανί εκτίμησε ότι «οι πολιτικές ελίτ της περιοχής οφείλουν να ηγηθούν της προσπάθειας να καταπολεμηθεί ο εξτρεμισμός.

Ο ιρανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, εκφράζοντας την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη διεθνή κοινότητα να έχουν αίσιο τέλος στο διάστημα που απομένει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ