Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία υπό την απειλή της τρομοκρατίας

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία υπό την απειλή της τρομοκρατίας

Ενισχύει η Γαλλία τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς υπό την απειλή της τρομοκρατίας μετά την εκτέλεση του Ερβέ Γκουρντέλ στην Αλγερία, όπως ανακοινώθηκε κατόπιν έκτακτης σύσκεψης του Συμβουλίου Άμυνας υπό την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ. Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ενισχύεται η στήριξη στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά ακραίων ισλαμιστών στη Βρετανία.

Ενισχύει η Γαλλία τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς υπό την απειλή της τρομοκρατίας μετά τη δολοφονία-σοκ του Ερβέ Γκουρντέλ στην Αλγερία, όπως ανακοινώθηκε κατόπιν έκτακτης σύσκεψης του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων υπό την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ.

«Τα προληπτικά μέτρα εναντίον του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών θα ενισχυθούν στους δημόσιους χώρους και στις μεταφορές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Και προστίθεται ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της σε όλα τα κράτη που ζητούν συνδρομή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και θα ενισχύσει παράλληλα την υποστήριξη στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών.

Επιβεβαιώνοντας την Τετάρτη τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ από τους τζιχαντιστές της Αλγερίας, ο Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε ότι οι γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους πρόκειται να συνεχιστούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λεφόλ ανακοίνωσε ότι γαλλικά μαχητικά έπληξαν την Πέμπτη στόχους στο Ιράκ.

Οι επιδρομές ήταν οι δεύτερες κατά σειρά μετά την 19η Σεπτεμβρίου, όταν το Παρίσι ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτούν οι ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS), οι οποίοι έχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο Γάλλος τουρίστας Έρβ Γκουρντέλ απήχθη τη Δευτέρα μετά το μήνυμα μίσους του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμαντ αλ-Αντάνι, ο οποίος καλούσε τους υποστηρικτές του IS να σκοτώσουν πολίτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και των άλλων κρατών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Συλλήψεις στη Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε εν τω μεταξύ την Πέμπτη εννέα άτομα, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά ακραίων ισλαμιστικών κύκλων. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας από τους γνωστότερους ακραίους ισλαμιστές ιεροκήρυκες, ο Ανζέμ Σουντάρι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συλλήψεις δεν συνδέονται με κάποια άμεση απειλή, αλλά οι συλληφθέντες κρατούνται ως ύποπτοι για ενθάρρυνση τρομοκρατικής δράσης και συμμετοχή σε απαγορευμένη οργάνωση, καθώς και υποστήριξή της.

Το BBC και το Sky News μετέδωσαν ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ανζέμ Σουντάρι, πρώην αρχηγός της εκτός νόμου οργάνωσης Αλ Μουτζαχιρούν, η οποία είχε γίνει γνωστή για την οργάνωση εκδηλώσεων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και την κυκλοφορία φυλλαδίων στα οποία οι αεροπειρατές αναφέρονταν ως «Magnificent 19».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024