Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έως και 80% το ποσοστό αιτούντων μετεγγραφή σε περιφερειακές σχολές

Έως και 80% το ποσοστό αιτούντων μετεγγραφή σε περιφερειακές σχολές

Τη Δευτέρα υπογράφεται η απόφαση για τις μετεγγραφές, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Υπενθύμίζεται ότι την Παρασκευή λήγει η διορία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές τους. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε ορισμένες περιφερειακές σχολές το ποσοστό των φοιτητών που δήλωσαν ότι θα αιτηθούν μετεγγραφή φτάνει και το 80%.

Τη Δευτέρα υπογράφεται η απόφαση για τις μετεγγραφές, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Υπένθυμίζεται ότι την Παρασκευή λήγει η διορία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, το σύστημα των μετεγγραφών θα ανοίξει περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ενώ η διορία που θα δοθεί στους δικαιούχους, δεν θα ξεπεράσει τις πέντε ημέρες, όπως έχει καταστήσει σαφές ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε ορισμένες περιφερειακές σχολές το ποσοστό των φοιτητών που δήλωσαν ότι θα αιτηθούν μετεγγραφή φτάνει και το 80%.

Σε άλλες πάντως κυμαίνεται γύρω στο 20 με 25%, ποσοστό που θεωρείται ότι κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια. Ακριβή στοιχεία πάντως θα υπάρξουν μόνο μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας είναι, ο νόμος να αλλάξει μετά την πρώτη του εφαρμογή.

«Δεν πρόκειται να ισχύσει του χρόνου αυτό. Δηλαδή είτε εγώ είμαι είτε άλλος είναι, δεν μπορείς να κρατήσεις αυτό τον νόμο» έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024