Επιβεβαιώνεται η απαγωγή Γάλλου από ισλαμιστές στην Αλγερία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας θεωρεί γνήσιο το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται γάλλος υπήκοος ως όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία. Οι απαγωγείς ανήκουν σε αλγερινή οργάνωση που πρόσφατα διακήρυξη την αφοσίωσή της στο «χαλιφάτο» της ISIS. Το Παρίσι διαμηνύει πως η στάση του Παρισιού -που συνδράμει τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ- δεν θα αλλάξει.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας θεωρεί γνήσιο το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται γάλλος υπήκοος ως όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία. Οι απαγωγείς ανήκουν σε αλγερινή οργάνωση που πρόσφατα διακήρυξη την αφοσίωσή της στο «χαλιφάτο» της ISIS. Το Παρίσι διαμηνύει πως η στάση του Παρισιού -που συνδράμει τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ- δεν θα αλλάξει.
«Έχουμε δυστυχώς επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβέ Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της «Ισλαμικού Κράτους» και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.
Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», που είχε διακηρύξει στα μέσα Σεπτεμβρίου την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος. Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Όμως ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφερόμενος στις απειλές των ισλαμιστών της Αλγερίας ότι θα εκτελέσουν τον 55χρονο γάλλο τουρίστα που ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας πιάστηκε όμηρος από τους τζιχναστιστές.
«Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει τη θέση της Γαλλίας», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
- Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και η σημασία της Τουρκίας στο χάρτη – Τα δώρα που θα φέρει ο Τραμπ στον Ερντογάν
- Θεσσαλονίκη: Στο «στόχαστρο» της Αντιτρομοκρατικής τα άγνωστα μέλη δύο οργανώσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442