Για μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού μιλά ο Ποροσένκο
Με μελανά χρώματα περιγράφει ο ουκρανός πρόεδρος την κατάσταση στις αποθήκες και τους όρχους του στρατού: «Το 60 με 65% του στρατιωτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή έχει καταστραφεί» λέει, επιμένοντας τόσο στο ειρηνευτικό σχέδιο αλλά και στην «ανάγκη ετοιμότητας» σε περίπτωση που αυτό δεν ευοδώσει. Το Κίεβο ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νίκη με αμιγώς στρατιωτικά μέσα», λέγοντας πως «όσο περισσότεροι ουκρανοί στρατιώτες αναπτύσσονται, τόσο πληθαίνουν οι στρατιώτες από τη Ρωσία».
Με μελανά χρώματα περιγράφει ο ουκρανός πρόεδρος την κατάσταση στις αποθήκες και τους όρχους του στρατού: «Το 60 με 65% του στρατιωτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή έχει καταστραφεί» λέει, επιμένοντας τόσο στο ειρηνευτικό σχέδιο αλλά και στην «ανάγκη ετοιμότητας» σε περίπτωση που αυτό δεν ευοδώσει.
Υπερασπιζόμενος το σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνίας, ο Π.Ποροσένκο ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νίκη με αμιγώς στρατιωτικά μέσα».
Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως «όσο περισσότεροι ουκρανοί στρατιώτες αναπτύσσονται, τόσο πληθαίνουν οι στρατιώτες από τη Ρωσία». Η Μόσχα αρνείται ότι έχει κινητοποιήσει δυνάμεις της στην ανατοιλκή Ουκρανία.
Ο ουκρανός πρόεδρος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον. Ο Ποροσένκο είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ παροχή οπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις, αίτημα όπως που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ικανοποίησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ

