ΟΟΣΑ: Πρόσθετες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πληθωρισμού της Ιαπωνίας
Πρόσθετες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πληθωρισμού της Ιαπωνίας ζήτησε σήμερα Δευτέρα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) , ενώ τάχθηκε υπέρ των σχεδίων της κυβέρνησης Άμπε για περαιτέρω αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Ριντάρο Ταμάκι δήλωσε σήμερα πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα δέσμευση για επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2% την άνοιξη του 2015.
Πρόσθετες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πληθωρισμού της Ιαπωνίας ζήτησε σήμερα Δευτέρα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) , ενώ τάχθηκε υπέρ των σχεδίων της κυβέρνησης Άμπε για περαιτέρω αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Ριντάρο Ταμάκι δήλωσε σήμερα πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα δέσμευση για επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2% την άνοιξη του 2015.
Στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο Ταμάκι ανέφερε πως με τα σημερινά δεδομένα η επίτευξη του στόχου για αύξηση του τιμαρίθμου στην Ιαπωνία στα προαναφερόμενα επίπεδα είναι δύσκολη.
Ο ίδιος κάλεσε την ιαπωνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δεύτερη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά.
Ο Πρωθυπουργός Άμπε θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι το τέλος του 2014 εάν θα προχωρήσει με τα σχέδια για την περαιτέρω αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων κατά 2%, στο 10% το 2015. Για την απόφαση αυτή θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία για την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο 2014, τα οποία όμως δεν αναμένεται να είναι υποστηρικτικά.
Με πτώση έκλεισε σήμερα Δευτέρα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,71% καταγράφοντας απώλειες 115,27 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 16.205,90 μονάδες. Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,08%, με απώλεια 1,03 μονάδας, στις 1.330,88 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ