«Άσκοπες οι απόπειρες άσκησης πίεσης στη Ρωσία» λέει ο Μεντβέντεφ
Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν μάθουν να ακούν τη Ρωσία», λέγοντας, με φόντο τις κυρώσεις, πως «ιστορικά, έχουν αποτύχει οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία». Την ίδια ώρα, το υπουργείο Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε ξένες εταιρείες ενέργειας ως απάντηση στις κυρώσεις. Παράλληλα, η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία με υψηλότερους δασμούς εάν επιταχυνθεί η εμπορική διασύνδεση με την ΕΕ.
Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν μάθουν να ακούν τη Ρωσία», λέγοντας, με φόντο τις κυρώσεις, πως «ιστορικά, έχουν αποτύχει οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία».
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε ξένες εταιρείες ενέργειας ως απάντηση στις κυρώσεις. Παράλληλα, η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία με υψηλότερους δασμούς εάν επιταχυνθεί η εμπορική διασύνδεση με την ΕΕ.
«H ιστορία έχει δείξει ότι κάθε απόπειρα να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία υπήρξε άσκοπη» υποστήριξε ο Μεντβέντεφ μιλώντας την Παρασκευή σε συνέδριο στο Σότσι. Η Μόσχα, είπε, είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν κι εκείνες μάθουν να ακούν τη Ρωσία».
Ο ρώσος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στην περιοχή της Ασίας συμβάλλει χωρίς αμφιβολία στην ενίσχυση της θέσης μας και σε άλλα μέρη του κόσμου, της Δύσης συμπεριλαμβανομένης».
Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως έχει ήδη υπογράψει διάταγμα για επιβολή δασμών στα ουκρανικά προϊόντα το οποίο όμως δεν θα τεθεί σε ισχύ παρά μόνο εάν το Κίεβο «αρχίσει να εφαρμόζει πριν τις συμφωνημένες ημερομήνιες τμήματα της συμφωνίας με την ΕΕ».
Ο Μεντβέντεφ αναφερόταν προφανώς στις ειδικότερες προβλέψεις που αφορούν την εμπορική διασύνδεση ΕΕ και Ουκρανίας. Στη συμφωνία που κυρώθηκε αυτήν την εβδομάδα, η εφαρμογή τους έχει αναβληθεί για το 2016 εξαιτίας των αντιδράσεων της Μόσχας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2026 για 6η συνεχή χρονιά
- Τι είπε ο Κολίνα για το ακυρωθέν γκολ της Γερμανίας
- Χάος στη Γαλλία: Ουρές, ξύλο και πανικός για ένα κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα
- Καναδάς: Πέθανε από λύσσα 11χρονος – Είχε ξυπνήσει με μια νυχτερίδα στο πρόσωπό του
- Γκαζάκια κατά στελεχών ΝΔ: Συντεταγμένη στοχοποίηση Τσίπρα από την κυβέρνηση – Τη σκυτάλη πήρε ο Γεωργιάδης
- Μερτς: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τη Γερμανία» – Ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις και φορολογία


