Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή Σούρλα προς Στουρνάρα και ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Επιστολή Σούρλα προς Στουρνάρα και ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Να διερευνηθεί εάν στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, συμπεριλαμβάνονται και ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό ζητά ο γγ Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ.Σούρλας, με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι.Στουρνάρα.

Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι.Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ.Σούρλας, ζητά να διερευνηθεί εάν στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, συμπεριλαμβάνονται και ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:

«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ. ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.»

» Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024