Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επιθέσεις σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης σε αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι. Δύο από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Καντιμίγια και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης σε αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι.
Δύο από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Καντιμίγια και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
{{{ map }}}
Στη περιοχή Καντιμίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας είναι χτισμένο και ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος.
Ένας από τους όλμους που εκτόξευσαν άγνωστοι από παρακείμενη περιοχή έπεσε κοντά στο σιιτικό χώρο λατρείας, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.
Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αποκατέστησαν την ασφάλεια την περιοχή» και πρόσθεσε ότι δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν στην Καντιμίγια.
Βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά συντονισμένες επιθέσεις αυτής της κλίμακας είχαν να γίνουν εβδομάδες.
Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει σημαντικά εδάφη στα βόρεια του Ιράκ, έχει εξαπολύσει πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε το «blackout» – Ντεμπούτο ο Σάλιακας
- ΑΑΔΕ: Πώς ξεμπλοκάρουν άμεσα οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί
- Ο Κώστας Καραπαπάς για όλα: Αποκαλύψεις για μεταγραφές και προτάσεις (vid)
- More Greek Graduates Left the Country for Europe in 2025
- Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ένταση με απειλές – Τεχεράνη: «Για κάθε νεκρό Ιρανό, θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό»
- Επίθεση Ν. Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη: Από τις πολλές σκιές μας οδηγείτε στο απόλυτο σκοτάδι της διαφθοράς – «Πάμε σε νέο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακύκλωση;»


