Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη συνάντηση προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς.
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει την Πέμπτη (10 το πρωί, τοπική ώρα) στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη συνάντηση προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς.
Για το λόγο αυτό, άλλωστε, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για ιστορική συνάντηση, ενώ της αποδίδουν και πολιτικά χαρατηριστικά. Το βέβαιο είναι ότι επενδύουν στο γεγονός ότι η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάπα θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.
Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι στην Ευρώπη η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με τρόμο, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί παράγοντες. Τα βέλη των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα στρέφονται και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη δήλωσή του ότι δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο βρίσκονται τα θέματα της μετανάστευσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και η ανάγκη για ειρήνευση της Μέση Ανατολή.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος -επονομαζόμενος και «Πάπας των Φτωχών»- έχει επικρίνει την κυριαρχία της αγοράς στις σύγχρονες κοινωνίες, έχει ζητήσει να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Γάζα και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές, ενώ θεωρεί τη συνεργασία των θρησκειών ως γέφυρα για την ειρήνη.
Για την επίσκεψη στο Βατικανό, έχουν ενημερωθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί καλές σχέσεις.
Τον Αλ.Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform.
Για συνάντηση με πολλαπλούς συμβολισμούς έκανε λόγο, με μήνυμά του στο Twitter, ο Αλ.Τσίπρας.
Συνάντηση αύριο με τον “Πάπα των Φτωχών”. Συζητάμε για ανεργία, ειρήνη, μετανάστευση http://t.co/IVKMjAER2L pic.twitter.com/PIlJz8xiYj
— a.tsipras (@atsipras) September 17, 2014
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Εμπρησμοί αυτοκινήτων στελεχών της ΝΔ – Πέντε τραυματίες
- Μένει στο NBA: Ο Μπογκντάνοβιτς συμφώνησε με τους Ρόκετς
- Greece’s Demographic Warning: Deaths Far Outpace Births
- Οι αβρότητες Τραμπ προς Ερντογάν, τα F-35 και οι ανησυχίες Ελλάδας και Ισραήλ
- Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
- The Expla-in Project | Ζητούνται φιλόσοφοι για να δουλέψουν για την τεχνητή νοημοσύνη
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο 12χρονο παιδί – Νεκρός 66χρονος, με εγκαύματα η μητέρα
- Γιατί ρίχνει ο Άδωνις αλάτι στις πληγές των ακάλυπτων ασθενών του προγράμματος παχυσαρκίας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442