Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα για κατασκοπεία σε βάρος εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Έρευνα για κατασκοπεία σε βάρος εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος οχτώ ατόμων, πέντε Ελλήνων και τριών Γερμανών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Είχε προηγηθεί καταγγελία εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων στη Σίνδο για βιομηχανική κατασκοπεία.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος οκτώ ατόμων, πέντε Ελλήνων και τριών Γερμανών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Προηγήθηκε καταγγελία από επιχειρηματία-πρόεδρο, διευθύνουσα σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης για «βιομηχανική κατασκοπεία» σε βάρος της εταιρείας της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι οκτώ κατηγορούμενοι αντέγραψαν σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα σχέδια εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, τα οποία αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της εταιρίας (πατέντες).

Στη συνέχεια, διέγραψαν τα στοιχεία αυτά από τους διακομιστές της εταιρείας και τα διέθεσαν σε ανταγωνίστριες εταιρείες έναντι άγνωστης χρηματικής αμοιβής.

Μάλιστα, ένας εκ των δραστών είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook φωτογραφίες από μηχανήματα της μηνύτριας εταιρίας, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν δικές του κατασκευές.

Αφού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια δύο εκ των εμπλεκομένων ατόμων, όπου βρέθηκαν, σε σκληρούς δίσκους και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πληθώρα αρχείων και σχεδίων της εταιρίας, καθώς και αρχεία που καταδεικνύουν τη συνεργασία των δύο εμπλεκομένων με ανταγωνίστριες εταιρίες.

Διαπιστώθηκε, επίσης, άλλοι δύο από τους εμπλεκόμενους διαμένουν πλέον στο εξωτερικό, όπου έχουν αναπτύξει παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα με την καταγελούσα εταιρεία.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024