Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Από 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Έως τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, που θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλ.Δερμεντζόπουλος. Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι έως τις 26 Σεπτεμβρίου τελειώνει η διαδικασία των εγγραφών από τις 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα, με το οποίο θα μπορέσουν οι αιτούντες μετεγγραφή να τη διεκδικήσουν.

Έως τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, όπως ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, ο κ. Δερμεντζόπουλος διευκρίνισε, εξάλλου, ότι έως τις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τελειώνει η διαδικασία των εγγραφών των φοιτητών στις σχολές που έχουν πετύχει και από τις 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα, με το οποίο θα μπορέσουν οι αιτούντες μετεγγραφή να τη διεκδικήσουν.

Ο υφυπουργός επανέλαβε τη θέση του υπουργείου ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «το να αλλάξεις τους όρους μετεγγραφών θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτο», αν και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία κατανοεί την ανησυχία χιλιάδων οικογενειών και θέλει να καλύψει όσο γίνεται τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η κ. Ξουλίδου ζήτησε μέριμνα και για τους εισακτέους του έτους 2012 – 2013 και για τους επιτυχόντες με το 10%, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αδικίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024