Γ.Γραμματικάκης: Ευρωπαϊκό πλαίσιο κατά της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα
Ένα νέο, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων για την καταπολέμηση της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, κατά τη διάρκεια σχετική συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ένα νέο, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων για την καταπολέμηση της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, κατά τη διάρκεια σχετική συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Γραμματικάκης αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επισημαίνοντας ότι οφείλονται σε ένα εκρηκτικό μείγμα παραγόντων άμεσα σχετιζομένων με την οικονομική κρίση.
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο γιατί μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα δεν έχει τα μέσα για να αντισταθεί στην παύση ή μείωση εισαγωγών των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές είναι μέρος της εσωτερικής αγοράς».
Ο κ. Γραμματικάκης τόνισε ειδικότερα ότι «το νέο πλαίσιο θα πρέπει να θεσπίσει την υποχρέωση των φαρμακευτικών εταιριών που θέλουν να δραστηριοποιούνται στην ΕΕ να παρέχουν τα προϊόντα τους και στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες». Ταυτόχρονα, είπε, ότι θα πρέπει να εξεταστεί και η θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων για τις παράλληλες εξαγωγές».
«’Όταν απειλείται η υγεία συμπολιτών μας δεν χωράνε καθυστερήσεις και διαμάχες που οφείλονται σε αδράνεια ή οικονομικά συμφέροντα, πρέπει να συνεργαστούνε όλοι οι εμπλεκόμενοι, εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, όλοι οι φορείς της βιομηχανίας για να δοθεί άμεσα μια βιώσιμη λύση» κατέληξε ο κ. Γραμματικάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από drone Σαχέντ σκοτώθηκε ο Γάλλος στρατιώτης στο Ιράκ – Τι είναι το ιρανικό «AK-47 των αιθέρων»
- Τι πρέπει να κάνεις για να μην σου κλέψουν το ΙΧ – Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. προς τους ιδιοκτήτες
- Ο Μπόλντγουιν εξήγησε από που προέρχεται η κόντρα του με τον Παναθηναϊκό»
- Βραζιλία: Σε ΜΕΘ ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, εμφάνισε υψηλό πυρετό και κορεσμό οξυγόνου
- Πλαφόν: Σε 63 κωδικούς τροφίμων και βασικών ειδών το ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον πεζοναύτες και πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή