Πρόσθετες πιστώσεις 5,5 εκατ. ευρώ για στεγαστικά φοιτητικά επιδόματα
Στην ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των δικαιούχων του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος.
Στην ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των δικαιούχων του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανταποκρινόμενος σε αίτημα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, υπέγραψε την ενίσχυση των πιστώσεων του υπουργείου Παιδείας κατά 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Προϋπολογισμού.
Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.
«Η λελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στη Βασιλίσσης Σοφίας – Διακοπή κυκλοφορίας
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Υποκριτικό να εμφανίζεται ως πολέμιος της τοξικότητας ο πρωθυπουργός της θεωρίας των δύο άκρων
- Το δημοψήφισμα Τσίπρα θυμήθηκε πάλι η ΝΔ – Για τα «δημοψηφίσματα» των πολιτών εναντίον της, που δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε λόγος
- Η ανανεωμένη λίστα με τα ρεκόρ του Μέσι: Τα μυθικά επιτεύγματα του «Λέο» στα Μουντιάλ και τι έχει… απομείνει (vids)

